RTL4 Woontips uitzending 9 december 2017 en redactioneel stuk

 

Ook Noordoostpolder.nieuws.nl heeft Keukenhuis Lemmer gevonden en een stuk gepubliceerd op hun nieuws site

 

 

Keukenhuis Lemmer maakt iedere keuken uniek

Wie zich bij Keukenhuis Lemmer oriënteert, moet wel enthousiast worden. Niet in het minst vanwege de passie waarmee eigenaar Siebe Maakal over keukens praat.

Het enige wat voor Maakal standaard is, is de aandacht die hij iedere keukeninrichting geeft. Maakal houdt niet van standaard. „Een keuken is een meubelstuk waarin geleefd wordt. Waarom zou je voor standaard gaan, als je er twintig jaar mee doet? Dan mag het ook mooi zijn en helemaal naar wens.”

Hij wil allesbehalve de goedkoopste zijn. „Wat Keukenhuis Lemmer onderscheidt van keukengiganten en internetbedrijven is ontwerp, materiaalgebruik, passie en service. Ik vraag mensen niet naar hun budget, maar naar hun wensen.”

Iedere keuken een persoonlijke touch

Maakal maakt het steeds weer mee, mensen die bij hem komen met een standaard ontwerp voor hun keuken. „Dat vind ik mooi, want geef me de vrije hand en ik laat zien dat de ruimte die ze hebben ook heel anders ingevuld kan worden.”

Hij speelt met materialen en werkt de ontwerpen tot in detail uit. „Als ik in een nieuwbouwwijk meerdere keukens verkoop, dan maak ik er niet één gelijk. Je kijkt eerst naar de smaak en stijl van de klant, waarna je hun keuken – in eenzelfde ruimte als bij de buren – toch een persoonlijke touch kan geven.”

Tot de details behoren ook de plaatsen van de stopcontacten. In de moderne keuken zijn die subtiel weggewerkt in consoles die in een handomdraai in aanrechtblad of wand worden weggedraaid. „Maar dan moet je ze wel in het ontwerp hebben meegenomen, zodat de openingen in de wandplaten en aanrechtbladen kunnen worden aangebracht. Een klant zal daar niet zo snel bij stil staan, dus moet je ze daarop attenderen.”

Zien doet kopen

Wat Maakal in zijn showroom aan de Zeedijk 2 heeft opgesteld is klasse. „Met apparatuur en in materialen en kleurstellingen die je in een standaardopstelling niet tegenkomt. Als je het niet ziet, koop je het ook niet, dus laat ik het zien.”

Hij opent de klep van een bovenkast waarin zich halverwege een rek bevindt. Door middel van een hefsysteem wordt het rek naar buiten en beneden getrokken, zodat er op stahoogte spullen ingezet of uitgehaald kunnen worden.

„Ideaal, want iemand van gemiddelde lengte kan niet zonder opstap bij de bovenste planken, maar zo wel. Er zijn klanten die dit zien en meteen een aantal van die kasten kopen. Maar had ik het niet kunnen laten zien, dan hadden ze er ook niet van geweten.”

Exclusieve merken bij Keukenhuis Lemmer

De keukenexpert gaat qua kwaliteit echter ook niet aan het middensegment voorbij. „Overal staan twee prijzen bij. De prijs van hoe de keuken hier staat opgesteld en de prijs in de goedkoopste vorm die wij leveren qua materialen en apparatuur. Daar tussenin is van alles mogelijk, maar net wat de klant wil.”

Keukenhuis Lemmer verkoopt keukens van het merk Beckermann. „Die maken precies op maat wat ik heb ontworpen.” Daarnaast levert Maakal het merk Zampieri Cucine. een Italiaans top kwaliteits product voor degene die net even wat meer wil...

Qua apparatuur heeft hij onder meer de merken Bosch en Smeg. Met name de Accentlijn van Bosch en Smeg Exclusiva zijn alleen via de vakhandel te koop. Maakal is daarnaast als enige in de wijde omtrek dealer van Dolce Stil Novo van Smeg, een lijn van wereldberoemde ontwerpers.

Puur natuur aan de muur bij Keukenhuis Lemmer

Exclusief bij Keukenhuis Lemmer verkrijgbaar zijn de keukenachterwanden met ‘Puur natuur aan de Muur’-afbeeldingen. „Hittebestending, krasvast en uniek”, verzekert Maakal.

Dat Keukenhuis Lemmer verre van standaard is, is ook landelijk opgevallen. Maakal werd door de programmamakers van Woontips van RTL4 benaderd om in zijn zaak te mogen filmen. Het programma werd op 9 december uitgezonden en het fragment is onder meer terug te zien op de website van Keukenhuis Lemmer.

Keukenhuis Lemmer | Zeedijk 2, 8531 DK Lemmer | Tel.: 0514 763691 |

tekst: Margé Hof